6 Nisan 2014 Pazar

BENİ BEN YAPANLAR VE VOURLA'DAN URLA'YA

VOURLA'DAN URLA'YA






                                                            BENİ BEN YAPANLAR
                                                                           
               Dünya ya gözlerimi açtığımda yanımda canım annem ve babam vardı. Daha sonra hep yanımda oldular. Sakin ama uslanmaz biriydim. Verdiğim kararlar karşısında herkesi karşıma alıp duygularım nereye götürdüyse oraya gittim. Sevgili ailem benim için sevginin ve sabrın imtihanını verdiler.
Hayatıma daha sonra birisi gelip öyle güçlü etkiledi ki bu gücün beni nereye götüreceğini düşünemedim ve neler yaptırabileceğini tahmin edemedim. Güçlü; bilgisi, karakteri, derse olan hakimiyeti ve öğrenciyi etkileme yöntemine sahip olan sevgili öğretmenim sanırım benim için böyle bir güçlü etkiye sahip.
Bir gün hayatımı güzelleştiren, beni mutlu eden insan çıktı karşıma aşık olup evlendim. İstediğim, sevdiğim yolda ilerlemem için elinden geleni yaptı ve kendini hep yanımda hissettirdi. Sayesinde yaşamanın bir sanat olduğunu olduğunu öğrendim.
Zaman biraz daha geçti minicik bedeni , elleri ayakları ve küçücük yüzünde bana  bakan bir çift gözleri ile sevgiye boğan tatlı çocuklara sahip oldum. Onlarla birçok şey paylaştım ve onlarla doya doya zaman geçirip büyümelerini izledim ve beni büyütmelerine izin verdim.
Zaman biraz daha geçti farklı insanlar tanıdım. Olumlu olumsuz, yaşamak için nedeni olan olmayan, ne yapmak istediğini bilen bilmeyen, yorucu dinlendirici, dost dost olmayan, insanlardı bunlar. Sessizce izledim onları. Kimini rafa koyup beklemeye bıraktım, kimini yaptığı davranışlar karşısında çok fazla sabır gösterdiğim halde hala yanlış davranışlarına devam eden hedefini şaşıran insanları da hayatımdan silmeye çalıştım(Fakat silemedim. Çünkü hiç nefret duygusu taşımadım. Ayrıca yazı yazmak için her türlü karaktere ihtiyacım vardı. Daha doğrusu yazı yazmak için beni beslemelerine izin vermek zorunda idim), kimini de her zaman yüreğimde taşıyacağım harika insanlar olduğunu fark ettim. Öğretmenimle geçirdiğim ders saatleri , eşim, çocuklarım, dostlarım ve tanıdığım tüm insanlar hepside hikayelerim için yada yazacağım ilk romanım için bana karakteristik özellikleri ile destek oldular.
                 Bu beş paragraf benim mutlu ve yazan Bahriye İplikçi olmam için yeterliydi. Fakat hayatımda eksik bir şey vardı. O kadar çok yazı yazmama rağmen hiçbirini bir kitapta toplayamamıştım. Son zamanlarda bir kitap çıkarmak yaşama sebebim olmaya başladı. Yazdığım yazılar benim için o kadar değerli ki elime bir takım fırsatlar geçmesine rağmen hiçbir çalışmamı veremedim. Ve bir gün hayaliyle yaşadığım, sabırla beklediğim teklif sunuldu. Böylece benim üçüncü bebeğim geldi dünyaya. Adı Vourla’dan Urla’ya.
                Teşekkürler Urla.Teşekkürler her zaman yanımda olan benim için her şeyi yapacağına inandığım Kevser arkadaşıma. Teşekkürler  güzel kızım Aysu!nun hikayeyi oluşturma aşamasında bana gösterdiği sabıra.Teşekkürler beni ben yapan değerlere saygı duyup değiştirmeye çalışmayan eşim Ali Ertan İplikçi'ye.
                                                                                              Bahriye İplikçi