30 Mayıs 2019 Perşembe

MAVİ UMUDUN RENGİ











atatürk ün gözleri ile ilgili görsel sonucu




                                                          MAVİ UMUDUN RENGİ 
Tarih, 1982. Gençlik ve Spor Bayramı. Tüm kızlar, okul bahçesinde toplanmış çalışma yapacaktık. Kulaktan kulağa dolaşan bir haber, "bu yıl gösteride mavi şort giyilecek ". Hepimiz şaşırmıştık!.. Yaşadığımız beldede ailelerimiz kot pantolon bile yeni izin vermişken, bu karar neydi? 
Bu ilk şaşkınlık geçtikten sonra Atatürk'ün zaten yıllar önce bize, Türk Kadınına, gençlere ve tüm vatandaşlara ne denli değerler armağan ettiğini ve bunu ailelerimizin sahiplendiğini bilmek gülümsetmiş mutlu etmişti bizi.
O yıl mavi şortlarımızı üzerimizde gururla taşımış, ruhumuzda, tüm benliğimiz de, özgürlüğü, uygarlığı iliklerimize kadar hissederek emanet edilen bayramı çoşkuyla kutlamıştık. 
Yıl 2019. Nedense sessizliğe gömülen bir 19 Mayıs. Halk, içindeki bayram çoşkusunu avazı çıktığı kadar, çığlık çığlığa kutlamak yerine suskun. Özgürlüğün bitirilmeye çalışıldığı, baskının çoğaltıldığı bir 2019 Gençlik ve Spor Bayramı. Mavi, umudun rengi. Biz o rengi, umudu hep taşıdık, taşıyacağız. İstense de, istenmese de. Biz Atatürk çocuklarıyız. Öyle de kalacağız. Nice 19 Mayıslara.
                                                                                                                                    Bahriye İplikçi