6 Ağustos 2019 Salı

ELEŞTİRİ VE ÖZ ELEŞTİRİ



                         
                                                 ELEŞTİRİ VE ÖZ ELEŞTİRİ


                      Öncelikle şunu belirtmek isterim ki niyetim, geçmiş yönetimleri eleştirmek ya da yeni dönemi övmek değil. Sadece, ben dahil, Urlalı'nın merak ettiği, anlayamadığı bazı şeyleri dile getirmek.
                      Sn. Burak Oğuz’un göreve başladığı günden bu yana eleştiri yağmuruna tutulmasının sebebi nedir.? Tebrik ziyaretleri devam ederken ve dört ay önce göreve başlamış, Urla için yaptığı çalışmaları bizlerle paylaşmaya dahi zaman bulamamış, bir insanın bu denli eleştirilmesinin anlamı ne?
                     Şimdi soruyorum: 
                     Bir Urlalı olarak eleştirmek yerine neden yanında olmayı denemiyoruz. Farklı davranarak Urla’ya ve Urla'lılara hizmet ettiğinizi mi düşünüyorsunuz. 
                     Yani, kendisine biraz zaman tanımadan yargısız infaz yapmayı mı niyetlisiniz?
                     Sokaktaki vatandaşlarla yaptığım küçük sohbetleri sizlere aktarmak istiyorum.
           “Bazıları başka partilerin yapmak istediğini yapıyor.” “Kendi adamını linç etmeye dünden hazır.” "Taşı getirip önüne koyuyorlar.” diyen var,
                    “ Göreve başladığından beri en küçük şeyleri bile abarttılar.” “Onu sakin bir hava için de tanımamıza fırsat verilmiyor.”” Bu gün yeniden bir seçim olsa Burak Oğuz’a gözüm kapalı oy veririm.” “…adam bunlarla mı uğraşacak, Urla’ya hizmet mi edecek yazıklar olsun ya…”diyen de.
       Yani anlayacağınız eleştirileriniz insanları kızdırıp, taraf tutmayı zorladı. Urlalı şu an, Burak Oğuz’u korumaya almış durumda.
       Okuduğum bir makalede “Eleştiri intikam temelidir” diye yazıyordu. Yaptığınız, intikam mıdır öfke midir bilemem. Biraz sağduyulu olmanız gerekmiyor mu? Başkan'ın duruşunu, bakışını bile gündem konusu yapacak ne var.
       Yapılan tüm eleştirilere rağmen, görevini layıkıyla yapmaya çalışan, sistemli, disiplinli, ve kararlı şekilde yürüten bir belediye başkanı var sanırım karşımızda. 
       O zaman kolay gelsin.  
       Birlik ve beraberlik içinde olacağımız mutlu huzurlu bayramlar.
                                                      
                                                                       Bahriye İplikçi