OT BAYRAMI
24-25
MARTTA HADİ URLA’YA
YABANİ OT GELİNCİK
GELİNCİK
ŞURUPLU PELUZE
Hepimiz
biliriz gelinciği, en çokta çiçeklerini. Doğayı kırmızıya boyayan, ressamların
tuvallerine konu olan, istediği her yerde çıkan, yol kenarlarında, tarlalarda,
hatta kaldırım taşlarının aralarında aklınıza gelen her yerde çıkıp, sizi
şaşırtarak hayata merhaba diyen, özgür, narin bir o kadar da boynu bükük
duruşuyla mütevazı çiçeklerdir onlar.
Taç
yapraklarındaki sakinleştirici özelliği ile Yunan mitolojisinde uyku tanrısı
Hypnos’un uyutmak ve huzur vermek için kullandığı, Romalıların aşk acısına iyi
geldiğini söylediği gelincik, yeri gelmiş aşımıza TAT, yeri gelmiş acımıza İLAÇ,
yeri gelmiş başımıza TAÇ olmuş.
Daha
bitmedi,
Rengi ile mutluluk.
Şerbeti, reçeli, likörü ile
damaklara zevk.
Muhallebisi, terlemesi(Kavurma),
böreği ile midelerde bayramdır kendiliğinden çıkan yabani ot gelincik.
Urla’da Doğal Sofra Gönüllüleri
olarak Her yıl OT BAYRAMI yapıyoruz. Bu yılki temamız yazıdan da anlaşılacağı gibi
GELİNCİK.
24 Mart Cumartesi günü Urla’da,
Kortej, Mutfak atölyelerimiz, Kozmetik Atölyelerimiz, Rehber eşliğinde tanıtım
turumuz, Halk Oyunları.
25 Mart Pazar günü Urla ÖZBEK
Köyündeyiz. Kırda Otları tanıma, Köy Mutfağında Otlarla Yemek Atölyesi, Halk
Oyunları ve Koro, Otları Tanıyalım Yarışması, Çocuk Aktivitesi OTTOMBALA, İBB Pop
Caz ORKESTRASI Konseri.
Urla Özbek’te eski bir tatla
tanışmak istiyor musunuz?
PELUZE. Aslı pekmezle olur. Fakat
ben size Gelincik Şurubuyla yapacağım. Yani GELİNCK ŞURUPLU PELUZE. Başka güzel tatlarda var elbette. Onlarda süpriz olsun.Güzel lezzetleri tatmak , baharı yaşamak için
hadi ot bayramına.
Bahriye
İplikçi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder