19 Mart 2018 Pazartesi

OT BAYRAMI






                                                          OT BAYRAMI
                                               24-25 MARTTA HADİ URLA’YA

      YABANİ OT GELİNCİK
                                                GELİNCİK ŞURUPLU PELUZE

                Hepimiz biliriz gelinciği, en çokta çiçeklerini. Doğayı kırmızıya boyayan, ressamların tuvallerine konu olan, istediği her yerde çıkan, yol kenarlarında, tarlalarda, hatta kaldırım taşlarının aralarında aklınıza gelen her yerde çıkıp, sizi şaşırtarak hayata merhaba diyen, özgür, narin bir o kadar da boynu bükük duruşuyla mütevazı çiçeklerdir onlar.
                Taç yapraklarındaki sakinleştirici özelliği ile Yunan mitolojisinde uyku tanrısı Hypnos’un uyutmak ve huzur vermek için kullandığı, Romalıların aşk acısına iyi geldiğini söylediği gelincik, yeri gelmiş aşımıza TAT, yeri gelmiş acımıza İLAÇ, yeri gelmiş başımıza TAÇ olmuş.
                Daha bitmedi,
Rengi ile mutluluk.
Şerbeti, reçeli, likörü ile damaklara zevk.
Muhallebisi, terlemesi(Kavurma), böreği ile midelerde bayramdır kendiliğinden çıkan yabani ot gelincik.
Urla’da Doğal Sofra Gönüllüleri olarak Her yıl OT BAYRAMI yapıyoruz. Bu yılki temamız yazıdan da anlaşılacağı gibi GELİNCİK.
24 Mart Cumartesi günü Urla’da, Kortej, Mutfak atölyelerimiz, Kozmetik Atölyelerimiz, Rehber eşliğinde tanıtım turumuz, Halk Oyunları.
25 Mart Pazar günü Urla ÖZBEK Köyündeyiz. Kırda Otları tanıma, Köy Mutfağında Otlarla Yemek Atölyesi, Halk Oyunları ve Koro, Otları Tanıyalım Yarışması, Çocuk Aktivitesi OTTOMBALA, İBB Pop Caz ORKESTRASI Konseri.
Urla Özbek’te eski bir tatla tanışmak istiyor musunuz?
PELUZE. Aslı pekmezle olur. Fakat ben size Gelincik Şurubuyla yapacağım. Yani GELİNCK ŞURUPLU PELUZE. Başka güzel tatlarda var elbette. Onlarda süpriz olsun.Güzel lezzetleri tatmak , baharı yaşamak için hadi ot bayramına.
                                                                              Bahriye İplikçi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder