SARMALAR ÇİÇEK AÇTI
Karaburun, Çeşme, Seferihisar ve
Urla’da “Sanatçı Doğa” iş başında. Önce ballıbabayla mora, pembeye boyar her
yeri. Sonra karahindibağ ve hardal otunun çiçekleri ile sarıya. Sonra her yer
papatya ile bembeyaz olur. Daha sonra gelincikler ile kırmızıya, en sonunda
keçimemesi, sığır kulağı ve acımık ile maviye boyar doğayı. Hele acımık namı diğer radika, doğanın mavi boncuğudur o. Bu yıl Urla Doğal
Sofra’nın hazırlamış olduğu Ot Bayramında SARMALAR DA
ÇİÇEK AÇTI. Tencereler rengarenk.
Öyle
çekimi var ki şu ot deyip geçtiğimiz olağan üstü varlığın. Cömertçe, sessizce,
sunar bize nimetlerini, lezzetlerini. Doyamadık onları pişirmeye. Kavurduk. Börek yaptık. Yemek yaptık. Sarma
yaptık. Hiç israf etmedik onları. Ne kökünü, ne dalını, ne yaprağını, ne de
çiçeğini. Yapraklarından sarma yaptığımız gibi, çiçeklerinden de yaptık. Doğa;
usta bir sanatçı gibi, tencerelerimize lezzet resmi yaptı rengarenk. Pirinç ile
buluşan yapraklar ve çiçekler, ebegümeci, labada ile yemyeşil, kabak çiçekleri ile
sapsarı, gülhatmi çiçekleri ile pespembe, sarma oldu tabaklarda. Harika
sofralar hazırladık onlarla. Siz dostları mutlu etmek için. BAHRİYE İPLİKÇİ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder