12 Haziran 2020 Cuma

SARMALAR ÇİÇEK AÇTI











                                             SARMALAR ÇİÇEK AÇTI

Karaburun, Çeşme, Seferihisar ve Urla’da “Sanatçı Doğa” iş başında. Önce ballıbabayla mora, pembeye boyar her yeri. Sonra karahindibağ ve hardal otunun çiçekleri ile sarıya. Sonra her yer papatya ile bembeyaz olur. Daha sonra gelincikler ile kırmızıya, en sonunda keçimemesi, sığır kulağı ve acımık ile maviye boyar doğayı. Hele acımık namı diğer radika, doğanın mavi boncuğudur o. Bu yıl Urla Doğal Sofra’nın hazırlamış olduğu Ot Bayramında  SARMALAR DA  ÇİÇEK AÇTI. Tencereler rengarenk.
Öyle çekimi var ki şu ot deyip geçtiğimiz olağan üstü varlığın. Cömertçe, sessizce, sunar bize nimetlerini, lezzetlerini. Doyamadık onları pişirmeye.  Kavurduk. Börek yaptık. Yemek yaptık. Sarma yaptık. Hiç israf etmedik onları. Ne kökünü, ne dalını, ne yaprağını, ne de çiçeğini. Yapraklarından sarma yaptığımız gibi, çiçeklerinden de yaptık. Doğa; usta bir sanatçı gibi, tencerelerimize lezzet resmi yaptı rengarenk. Pirinç ile buluşan yapraklar ve çiçekler, ebegümeci, labada ile yemyeşil, kabak çiçekleri ile sapsarı, gülhatmi çiçekleri ile pespembe, sarma oldu tabaklarda. Harika sofralar hazırladık onlarla. Siz dostları mutlu etmek için. BAHRİYE İPLİKÇİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder