31 Ekim 2018 Çarşamba

URLALI ŞAİR VE YAZARLAR GURUBU


Görüntünün olası içeriÄŸi: 7 kiÅŸi, gülümseyen insanlar, oturan insanlar ve iç mekan                        












Tarihi 8bin yıl öncesine dayanan, Ege’nin en eski yerleşim merkezi olan Urla’mız, son yıllarda hızlı bir nüfus artışı yaşamakta. Bu artış ile birlikte Urla hakkında bilgi edinmek isteyenlerin sayısının artmakta olduğunu; tarihinin, kültürünün, coğrafyasının ne kadar çok merak edildiğini ve ilgi duyulduğunu Urla’da düzenlenen festivallerde tanık oldum.
Yavaş yavaş Urla ile ilgili yazılı eserleri, yazarları, şairleri bir araya getirmeye başladım. Amacım kent Belleği ile ilgili tüm bilgileri gün yüzüne çıkartıp okuyucu ile buluşturmak, yazılı eserleri bir arada toplamaktı. Başarılı da oldum. Bugün Urla’da yaşayan, yaşadığı yere gönül vermiş çok değerli arkadaşlarımızın katılımı ile Urlalı Şair ve Yazarlar Gurubunu kurdum. Gurubumuza ve çalışmalarımıza, destek veren Urla Kaymakamımız Sayın ÖNDER CAN'a çok teşekkürler.
Gurubumuz başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere halkımıza doğup büyüdüğü yaşadığı yerle ilgili aidiyet duygusu kazandırmayı, yaşadığı çağa damga vuran yazarları, şairleri ve sanatçılarıyla yoğrulup zenginleşen bu kültürle gelecek arasında köprü olmak bugünün yazarları olan bizleri tanıtmak için bir arada.
Nerede ve Ne zaman mı toplanıyoruz? İki haftada bir Çarşamba günleri, saat 15.00 da IBB Urla Yerel Hizmetler Binasında. Bu toplantılarımızı gerçekleştirmek için bize imkan sağlayan Urla Yerel Hizmetler Şube Müdürü Yener Kırmızı beyefendiye binlerce kez teşekkürler.
Toplantılarımızda birbirimize destek oluyor, yazma konusunda cesaretlendiriyoruz. Yazdıklarımızı eleştiriyor bu eleştiriler doğrultusunda hikayelerimize, öykülerimize, şiirlerimize, romanlarımıza yön veriyoruz. Yazar tıkanıklığı denilen şeyi birlikte aşıyoruz.
Toplantılarımızın yanında etkinliklerde yapıyoruz. Geçtiğimiz aylarda Barbaros Oyuk Festivalinde söyleşiler düzenledik. Bu söyleşilerde gördüğümüz ilgi memnun edici idi. Sevgili Araştırmacı Yazar Tufan Atakişi, Konak eski Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, sevgili Gülnur Vural İlkdördün Kültür ve Sanat Vakfında gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikle sesimizi duyurmakta bize destek oldular. Çok teşekkür ediyorum kendilerine.
Etkinliklerimiz Devam Edecek.
-24 Kasım 2018’de Yrd. Doç. Dr. Aydın Yaka “Türkiye’de Eğitim Sorunları ve Çözüm Yolları” konulu söyleşi olacak. Ardından katılımcılar ile birlikte konuyla ilgili görüş müzakeresi yapılacak.
Yer Barbaros Köyü İlkdördün Kültür ve Sanat Vakfı Saat 14.00
-8 Aralık 2018’de Bahriye İplikçi “Sihirli Mucize” Fantastik Öyküsünü anlatacak.
 Yer Klazomenai Antik Zeytinyağı işliği Saat 14.00
-22 Aralık 2018’de Urla’nın Tarihi Kişiliklerinden Doğa düşünürü, akıl ile pozitif yolunu açan ve bilim ile dini temelleri birbirinden ayıran Anaksagoras’ı
Prof. Ercan Kızılay “Doğa Bilimci Yönü” ile
Yrd. Doç. Dr. Aydın Yaka “Sosyolojik Yönü” ile
Felsefe Öğ. Nejdet Kartarlı “Felsefi Yönü”ile anlatacak.
Yer Barbaros Köyü İlkdördün Kültür ve Sanat Vakfı
-10 Ocak 2019 Necati Cumalı Etkinliği.(Etkinliğin ayrıntılarını Ocak ayı başında yayınlayacağım)
Etkinliklerimiz için bize ev sahipliği konusunda kucak açan yukarıda da belirttiğim gibi Sevgili Gülnur Vural’ın kurduğu İlkdördün Kültür ve Sanat Vakfında gerçekleştireceğiz. Köklerin ve Tomurcukların Vakfı deniyor onlara.  Yaşlı sanatçılar kökleri, çocuklar ise tomurcukları oluşturuyor.  Vakıf sayesinde kökler ve tomurcuklar bir araya geliyor. Vakfı kurmak bir yana ayakta tutmak için çok çaba sarf ediyor sevgili Gülnur. Sımsıcak gülümsemesiyle, heyecanıyla vakfın amacını herkese anlatıyor. Destek bekliyor, daha fazla kök ve tomurcuğa faydalı olabilmek için. Sizlerde destek olabilir, bu güzel vakfa bağış yapabilirsiniz.
Bizler Urlalı Şair ve Yazarlar olarak sizler için üretmeye,  etkinlikler oluşturmaya, söyleşiler düzenlemeye, bilgi edinmek isteyenlere kaynak, gençlerimizi geçmişle buluşturmaya, geçmişi geleceğe taşımaya devam edeceğiz. Etkinliklerimize ve toplantılarımıza herkesi bekliyorum.( İletişim bahriye.iplikci@gmail.com )

                                                                                 Bahriye İplikçi
                                                                                             
                                                    İZMİR İZMİR KENT KÜLTÜRÜ VE SANAT DERGİSİ



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder